Ispagul S - produkt, przy którym odetchniesz z ulgą.

Cześć w kolejnym wpisie!

Czy zastanawialiście się kiedyś może nad sposobem, który w naturalny sposób usprawni pracę Waszych jelit? Różne są sytuacje, a jelita to taki drugi mózg i niewątpliwie warto o nie dbać.

Ostatnio w ramach współpracy otrzymałam takie oto produkty - Ispagul S, oraz Ispagul S + probiotyk. Są one całkowicie naturalne i bezpieczne, ale jak ze wszystkim - należy zachować zdrowy rozsądek, stosować się do zaleceń, oraz w razie potrzeby skonsultować z lekarzem, lub farmaceutą.

Sprawdzą się one rewelacyjnie podczas zmiany klimatu - na przykład, gdy wybieracie się na wakacje w egzotyczne miejsce, gdzie jest nieznana wam wcześniej kuchnia, wysoka temperatura itp. Niestety zdarza się, że wybierając się w nieznane dopada nas jakaś "dziwna grypa żołądkowa" i dolegliwości uprzykrzające pobyt w danym miejscu.

Składniki zawarte w produkcie to: mielone nasiona lnu zwyczajnego, łupina nasienna babki jajowatej, LactoSpore Lactobacilluc coagulans MTCC 5856, zatem jak możecie spostrzec - krótko, zwięźle i na temat.

LactoSpore to żywe kultury pożytecznych bakterii probiotycznych, które posiadają zdolność tworzenia naturalnych form przetrwalnikowych. W ten sposób szczepy probiotyczne w produkcie zachowują pełną żywotność bez potrzeby dodatkowej stabilizacji. LactoSpore po dotarciu do jelit, przyczynia się do odbudowy naturalnej mikroflory bakteryjnej. Badania wskazują pozytywny wpływ na regulację pracy jelit oraz obniżenie poziomu cholesterolu we krwi.

Łupina nasienna babki jajowatej i mielone nasiona lnu zwyczajnego wspierają prawidłową pracę jelit. W łagodny sposób oddziałują na śluzówkę jelit, wspomagając ich właściwą perystaltykę. Dzięki właściwościom wiązania wody przyczyniają się do zmiękczania stolca, oraz zwiększenia jego objętości. Korzystnie wpływają na szybsze przesuwanie się treści pokarmowej w jelitach. Łupiny nasienne babki jajowatej pomagają ponadto utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi (jak wyżej).

Len zwyczajny stosuje się jako naturalne wsparcie przy antybiotykoterapii, chorobach wrzodowych, zaparciach, ale także przy zapaleniu oskrzeli i kaszlu.

Sposób użycia środka ze zdjęcia: odmierzyć porcję proszku 3g do kreski na załączonej miarce, dobrze wymieszać z 3/4 szklanki wody, lub soku i wypić. Proszek można dodać również do jogurtu, płatków śniadaniowych, lub innej żywności i obficie popić. Spożywać 1-3 porcji proszku na dobę, najlepiej rano i wieczorem - ja zachęcałabym do ostrożnego wdrażania produktu do diety, ponieważ tak jak w przypadku błonnika - stosując go za dużo, możemy uzyskać odwrotny od zamierzonego efekt. Także spokojnie zacząć od mniejszej dawki i obserwować organizm - jeśli nic złego nie będzie się działo, wtedy zwiększyć do tej zalecanej.

Przy korzystaniu z jakiegokolwiek suplementu, nie mogę nie wspomnieć o tym, że nie jest to zamiennik, a jedynie dodatek! Najpierw należy zadbać o odpowiednią dla naszego organizmu dietę, sen i aktywność fizyczną. W tym przypadku nie zaleca się stosowania przy chorobach przewodu pokarmowego, niedrożności jelit, cukrzycy. Kobiety w ciąży i karmiące piersią, powinny najpierw skonsultować się z lekarzem.

Stosowaliście kiedyś coś podobnego?

Komentarze

Popularne posty